Studená frankfurtská omáčka s bylinkami
15 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 300gramůZakysaná smetana
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůKerblík
- 50gramůŠťovík
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nadrobno nasekáme.
- 2Žloutek smícháme se smetanou, po kapkách přiléváme olej a nakonec přidáme hořčici, citronovou šťávu, ocet a sůl.
- 3Do omáčky vmícháme nasekaná vejce a omyté, nasekané bylinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.