Studená husa v rosolu

290 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
68 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou husu zbavíme křídel a vykostíme ji. Křídla spolu s kostmi vaříme cca 2 hodiny v osolené vodě na vývar.
  • 2
    Husu rozčtvrtíme, vepřová kolena nasekáme na kusy a obojí narovnáme střídavě do velkého kastrolu. Přidáme oloupanou mrkev, cibuli, česnek, bobkový list a kuličky pepře v plátěném sáčku. Zalijeme koňakem a vínem, dolijeme připraveným vývarem z kostí, osolíme, přiklopíme pokličkou.
  • 3
    Z hladké mouky a dvou lžic vody připravíme lepkavé těsto, kterým pokličku kolem dokola přilepíme. Necháme jen asi 1 cm velký otvor pro únik páry.
  • 4
    Pozvolna zahříváme na 99°C, poté necháme „táhnout“ přibližně 3 hodiny.
  • 5
    Kastrol s husou necháme v místnosti cca 8 - 10 hodin, následně ho dáme na 12 hodin chladit do ledničky.
  • 6
    Po sejmutí pokličky sebereme lžicí sádlo. Husu vyjmeme a nakrájíme na plátky, z čistého rosolu vytvoříme úhledné kousky.
  • 7
    Na mísu klademe plátky husy, obkládáme kousky rosolu a salátovými listy.
  • 8
    Podáváme s majonézou posypané petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.