Studená makrela s bylinkami

45 min.
Norsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
62 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Obalíme filety z makrel ve strouhance smíchané se solí a s pepřem. Postupně je smažíme na velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem z každé strany asi půl minuty, aby nebyly zcela propečené, ale maso musí být křehké. Pak ryby vyskládáme v jedné vrstvě buď do obdélníkové zapékací mísy, nebo do pekáče.
  • 2
    Smícháme cibuli, ocet, pomerančovou kůru, rozmarýnu, tymián, česnek, sůl, chilli papričky, bobkový list a touto směsí přelijeme ryby. Zhruba 10 minut pak zahříváme na mírném ohni. Smícháme zbylý olivový olej, nadrobno nakrájenou petrželku, touto směsí polijeme ryby a mísu nebo pekáč odstavíme, necháme vychladnout a servírujeme s čerstvou bagetou nebo jiným bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.