Studená makrela s bylinkami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOcet vinný červený
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1kusBobkový list
- 2kusyChilli paprička
- 3lžícePetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 600gramůMakrela - filety
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPomerančová kůra
- 8kusůRohlíky bílé
- 150mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
62 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Obalíme filety z makrel ve strouhance smíchané se solí a s pepřem. Postupně je smažíme na velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem z každé strany asi půl minuty, aby nebyly zcela propečené, ale maso musí být křehké. Pak ryby vyskládáme v jedné vrstvě buď do obdélníkové zapékací mísy, nebo do pekáče.
- 2Smícháme cibuli, ocet, pomerančovou kůru, rozmarýnu, tymián, česnek, sůl, chilli papričky, bobkový list a touto směsí přelijeme ryby. Zhruba 10 minut pak zahříváme na mírném ohni. Smícháme zbylý olivový olej, nadrobno nakrájenou petrželku, touto směsí polijeme ryby a mísu nebo pekáč odstavíme, necháme vychladnout a servírujeme s čerstvou bagetou nebo jiným bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.