Studená maréna po vlámsku
35 min.
Ingredience
- 600gramůSíh
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžícePažitka
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžíceHořčice
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůMajonéza
- 0,8litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
60 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
988 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo (300 ml voda pitná), oloupeme, odkrojíme na ozdobu několik koleček, zbytek posekáme. Pažitku nakrájíme nadrobno.
- 2Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce.
- 3Jednotlivé porce osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a bobkový list. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
- 4Odstavíme a necháme ve vývaru vychladnout.
- 5Majonézu rozmícháme v míse spolu s hořčicí, solí, pepřem, cukrem, octem, vařenými vejci a většinou krájené pažitky. Část pažitky si spolu s kolečky vajec necháme na ozdobení hotového pokrmu. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
- 6Porce marény osušíme, narovnáme na talíře a přelijeme majonézovou omáčkou. Podáváme ozdobené plátky vajec a posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.