Studená vařená treska s pikantní zeleninou
40 min.
Ingredience
- Pikantní zelenina
- 1lžíceOcet vinný červený
- 100mililitrůOlej olivový
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 8kusůOlivy zelené
- 1lžíceKapary
- 3kusyOkurky nakládané
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 0,25kusPaprika červená
- 0,25kusCibule červená
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 2hrstiPetržel - nať
- 3hrstiTymián čerstvý
- 1700mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 1kusSalát hlávkový
- 1stroužekČesnek
- 600gramůTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na mírném ohni vaříme ve vodě 10 minut celer, cibuli, mrkev, petrželku, tymián, česnek, sůl. Přidáme steaky z tresky a vaříme dalších 5-7 minut. Když se maso uprostřed zpevní, vyjmeme ho z tekutiny a necháme vychladnout. Potom ho dáme na 2 hodiny do lednice.
- 2V nekovové míse si připravíme pikantní zeleninu smícháním červené papriky, mrkve, česneku, červené cibule, kapary, oliv, okurek, ančoviček, octa, petrželky, soli, pepře a olivového oleje a přikryté potravinářskou folií dáme na 1 hodinu do lednice.
- 3Na talíře upravíme steaky, na ně rozdělíme zeleninu a servírujeme obložené listy salátu a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.