Studené gazpacho s krepelčím vejcem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata, okurky, česnek, jarní cibulku oloupeme a spolu s paprikou a šalotkou nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme na malé kousky nakrájený toastový chléb, vše posypeme kmínem, kari kořením, zalijeme 1 dl oleje, octem a promícháme. Misku přikryjeme, vložíme do lednice na 60 minut marinovat.
  • 2
    Do marinované zeleniny přilijeme 2 dl oleje, mixérem důkladně promixujeme. Podle chuti přisypeme sůl, pepř a opět dáme dobře vychladit.
  • 3
    Bazalkové pesto: Do mixéru vložíme bazalku, piniové ořechy, nastrouhaný sýr, přilijeme olej, sůl, pepř a vše rychle rozmixujeme. Při připravě bazalkového pesta musíme dbát, aby všechny suroviny byly dobře vychlazené.
  • 4
    Hotové gazpacho rozdělíme na talíře, přidáme bazalkové pestu, do středu rozklepneme křepelčí vejce, porce ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.