Studené gazpacho s krepelčím vejcem
60 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 500gramůPaprika červená
- 700gramůOkurka salátová
- 100gramůŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůCibulka jarní
- 2krajíceChléb toastový
- 1špetkaKmín drcený
- 3decilitryOlej olivový
- 12mililitrůOcet Sherry
- 8kusůVejce křepelčí
- 0,5lžičkaKari koření
- Bazalkové pesto
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata, okurky, česnek, jarní cibulku oloupeme a spolu s paprikou a šalotkou nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme na malé kousky nakrájený toastový chléb, vše posypeme kmínem, kari kořením, zalijeme 1 dl oleje, octem a promícháme. Misku přikryjeme, vložíme do lednice na 60 minut marinovat.
- 2Do marinované zeleniny přilijeme 2 dl oleje, mixérem důkladně promixujeme. Podle chuti přisypeme sůl, pepř a opět dáme dobře vychladit.
- 3Bazalkové pesto: Do mixéru vložíme bazalku, piniové ořechy, nastrouhaný sýr, přilijeme olej, sůl, pepř a vše rychle rozmixujeme. Při připravě bazalkového pesta musíme dbát, aby všechny suroviny byly dobře vychlazené.
- 4Hotové gazpacho rozdělíme na talíře, přidáme bazalkové pestu, do středu rozklepneme křepelčí vejce, porce ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.