Šumavský úkrop

17 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
444 mg
Cukr
131 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek očistíme a utřeme se solí. Omyjeme pažitku s petrželkou a kerblíkem. Vodu z bylinek setřepeme a drobně je nakrájíme. Plátky chleba opečeme v topinkovači.
  • 2
    Česnek a bylinky rozdělíme do talířů. Do každého talíře dáme lžičku másla a hned česnek přelijeme vroucí vodou, ve které jsme vařili asi 5-7 minut kmín. Ke každé porci podáváme chlebovou topinku, kterou si každý do polévky naláme sám. Úkrop podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.