Šumavský úkrop
17 min.
Ingredience
- 6stroužkůČesnek
- 1,5lžičkySůl
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKerblík
- 4lžičkyMáslo čerstvé
- 1,2litryVoda pitná
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
444 mg
Cukr
131 mg
Postup přípravy
- 1Česnek očistíme a utřeme se solí. Omyjeme pažitku s petrželkou a kerblíkem. Vodu z bylinek setřepeme a drobně je nakrájíme. Plátky chleba opečeme v topinkovači.
- 2Česnek a bylinky rozdělíme do talířů. Do každého talíře dáme lžičku másla a hned česnek přelijeme vroucí vodou, ve které jsme vařili asi 5-7 minut kmín. Ke každé porci podáváme chlebovou topinku, kterou si každý do polévky naláme sám. Úkrop podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.