Šunkovo-cibulový koláč pro alergiky na mléko
85 min.
Ingredience
- Na náplň koláče
- 2lžíceMouka bezlepková
- 500gramůHrách zelený sušený
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 50gramůŠunka dušená
- 3kusyVejce slepičí
- 360mililitrůSmetana sójová
- 115gramůSýr sójový - Tofu
- 50gramůPetržel - nať
- 25gramůŠalvěj čerstvá
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy [55877]
- 55gramůMouka bramborová
- 85gramůMouka kukuřičná
- 115gramůMouka rýžová
- 2špetkySůl
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaXantanová guma
- 140gramůKořeněné máslo Ghee
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy [55877]:
- 2V misce smícháme všechny tři druhy mouky (trochu rýžové mouky si dáme stranou na pomoučení válu), přidáme xanthanovou gumu a sůl. Promícháme. Přidáváme prsty přepuštěné máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
- 3Rozšleháme v misce vejce s dvěma lžícemi vody. Uděláme uprostřed těsta důlek a vlijeme do něj tři čtvrtiny rozšlehaného vejce. Pomocí vidličky ingredience spojíme.
- 4Na vál poprášený rýžovou moukou přeneseme těsto a dohněteme ho rukama. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce.
- 5Předehřejeme si troubu na 200 °C. Základní těsto vyjmeme z chladničky. Na pomoučeném vále z něj vyválíme placku o délce a šířce jednoho plechu. Plát položíme na pečicí papír a propícháme vidličkou. Položíme na něj plát pečicího papíru a zatížíme sušeným hrachem. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Pak odstraníme vrchní pečicí papír a pečeme dalších 5 minut dozlatova. Vytáhneme plech z trouby a teplotu v troubě snížíme na 190 °C.
- 6Oloupeme cibuli a nasekáme na kostičky. Do pánve vlijeme olej a rozpálíme ho. Přihodíme cibuli a necháme, dokud nezesklovatí. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky a smažíme ještě asi 2 minuty. Pak vyndáme osmaženou cibuli se šunkou z pánve.
- 7V misce si rozklepneme vejce, přilijeme k němu sójovou smetanu a rozšleháme. Tofu rozdrobíme a polovinu jeho množství přidáme k rozšlehané směsi vajec se sójovou smetanou. Promícháme, osolíme a opepříme a přidáme ještě nadrobno nasekanou petrželku a šalvěj.
- 8Slaninu s cibulí navrstvíme na upečené těsto na plechu. Zalijeme rozšlehanými vejci se sójovou smetanou a tofu. Povrch posypeme druhou polovinou rozdrobeného tofu. Vložíme do trouby a pečeme 35 minut při 190 °C, dokud nezačne koláč zlátnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.