Sváteční karbanátky
70 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceKečup
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceStrouhanka
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůOlivy bez pecky
- 300gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžičkyOregano sušené
- 150gramůEidam jemné plátky 45%
- 1kusPaprika zelená
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
67 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
558 mg
Cukr
568 mg
Postup přípravy
- 1Maso dáme do misky, přidáme vajíčka, nastrouhaný česnek, olej, kečup, na kolečka nakrájené olivy, mouku, strouhanku, osolíme, opepříme, směs pořádně promícháme.
- 2Z hmoty vytvoříme placky velké jako dlaň, do středu placky dáme na kostky nakrájený sýr, který zabalíme tak, aby po dobu pečení zůstal v mase.
- 3Když máme maso pečené, naskládáme na plech, polijeme olejem, zalijeme vodou a za častého podlévání pečeme v troubě přibližně 30 minut.
- 4Asi 5 minut před dopečením na každý karbanátek dáme plátek eidamu, na kolečka nakrájenou papriku a posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.