Sváteční polévka z hovězích žeber a jater
155 min.
Ingredience
- 0,5kilogramKosti hovězí morkové
- 1kilogramHovězí žebra
- 3,2litryVoda pitná
- 200gramůJátra hovězí
- 400gramůCeler bulvový
- 2kusyPetržel kořen
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůCeler - nať
- 30gramůLibeček
- 1kusPórek
- 2kusyRajčata
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaPepř bílý
- 200gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
77 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme 1 kg hovězích žeber a 0,5 kg morkových kostí, dáme do 3,2 litru vody a přivedeme k varu.
- 2Hovězí játra omyjeme. Celer, petržel a mrkev očistíme a omyjeme. Oloupeme cibule s česnekem. Omytou celerovou a libečkovou nať a očištěný pórek svážeme. Umyjeme rajčata.
- 3Po hodině vaření přidáme do polévky připravenou zeleninu, játra, sůl a celý pepř. Polévku vaříme pod poklicí pomalu další hodinu, necháme ji jen probublávat. Čistit ji nebudeme, vyčistí se sama během pomalého vaření.
- 4Když je polévka uvařená, podle chuti ji dosolíme, ochutíme mletým bílým pepřem a opatrně ji scedíme do druhého hrnce. Maso obereme a spolu s játry pokrájíme na malé kousky, které vrátíme do polévky. Omyjeme petrželku kudrnku, drobně ji pokrájíme. Horkou polévku nalijeme do talířů a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.