Svatojakubské mušle s květákovou kaší
45 min.
Ingredience
- 8kusůMušle svatojakubské
- 250gramůKvěták
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 50gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaKari koření
- 1lžíceOříšky piniové
- 1lžíceSezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z očištěného květáku okrájíme malé růžičky, které na oleji krátce orestujeme, ochutíme kari kořením a podlijeme vodou. Krátce podusíme. Potom dochutíme sezamem a nasucho orestovanými piniovými oříšky.
- 2Zbylý květák vložíme spolu s vývarem a smetanou do hrnce a uvaříme doměkka. Potom rozmixujeme, případně dochutíme a podle potřeby ještě propasírujeme přes síto.
- 3Očištěné mušle na pánvi zprudka opečeme na přepuštěném másle po obou stranách do zlatohněda. Mušle by měly zůstat uvnitř sklovité, neměly by být zcela propečené, aby vynikla jejich chuť. Ochutíme solí a špetkou čerstvě mletého pepře.
- 4Kaši, květákové růžičky a opečené mušle upravíme na talíře, doplníme orestovanými houbami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.