Švédský bramborový salát
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6kusůBrambory
- 100gramůČervená řepa sterilovaná
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlej salátový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a hrnec s bramborami krátce nahřejeme, aby brambory oschly. Oloupeme je a vychladlé nakrájíme na plátky.
- 2V salátové míse smícháme olej, ocet, sůl a pepř. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, červenou řepu, kapary a brambory. Vše zlehka promícháme a dáme vychladit.
- 3Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme k uzeninám nebo ke studeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.