Svíčková na olivách a víně
50 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 150gramůOlivy černé
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 800gramůHovězí svíčková
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno červené
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme 10 oliv, smícháme je s pažitkou, strouhankou, olejem a kořením. Svíčkovou nakrojíme a dovnitř vložíme směs, osolíme ji a opepříme, zavážeme nití a na másle ji rychle osmažíme. Pak ji dvacet minut pod pokličkou restujeme. Nakonec ji necháme vychladnout.
- 2Do výpeku přidáme víno, během varu také moučku ve dvou lžících vody a minutu povaříme.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.