Svítek ze zemčat

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
598 mg
Cukr
251 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zemčata (brambory) oloupeme, omyje, pokrájíme na čtvrtky, dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme se solí doměkka. Vaříme asi 15 minut doměkka.
  • 2
    Mezitím v misce utřeme máslo se solí, pepřem a 2 žloutky. Omytou pažitku a petrželku drobně pokrájíme a přimícháme do utřeného másla. Uvařená zemčata scedíme prolisujeme a přidáme do misky k máslu, přisypeme dětskou krupici a vše dobře promícháme. Ze 2 vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do směsi.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpálíme olej, na který rozetřeme svítek a usmažíme z každé strany dozlatova. Svítek necháme vychladnout, až potom ho nakrájíme na kostičky nebo proužky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.