Sýr naložený s provensálskými bylinkami
15 min.
Ingredience
- 4kusyŠalotka
- 150mililitrůOlej olivový
- 5stroužkůČesnek
- 1špetkaSůl
- 2kusyChilli paprička sušená
- 1kusSaturejka
- 1kusEstragon
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusOregano čerstvé
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 450gramůSýr Romadur 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
60 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si uzavíratelnou sklenici.
- 2Romadúr nakrájíme na větší kostky, česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, šalotky nakrájíme na kolečka. Vše promícháme a vložíme do sklenice.
- 3Sušené chilli papričky důkladně rozemneme a přidáme k sýru.
- 4Opláchneme rozmarýn, saturejku, tymián, oregano a estragon. Okapané bylinky najemno nasekáme a nasypeme do nádoby se sýrem.
- 5Sýr zalijeme olivovým olejem a necháme uležet alespoň 2 dny. V průběhu této doby několikrát obsah sklenice protřepeme.
- 6Před podáváním osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.