Sýr naložený s provensálskými bylinkami

15 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
60 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si uzavíratelnou sklenici.
  • 2
    Romadúr nakrájíme na větší kostky, česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, šalotky nakrájíme na kolečka. Vše promícháme a vložíme do sklenice.
  • 3
    Sušené chilli papričky důkladně rozemneme a přidáme k sýru.
  • 4
    Opláchneme rozmarýn, saturejku, tymián, oregano a estragon. Okapané bylinky najemno nasekáme a nasypeme do nádoby se sýrem.
  • 5
    Sýr zalijeme olivovým olejem a necháme uležet alespoň 2 dny. V průběhu této doby několikrát obsah sklenice protřepeme.
  • 6
    Před podáváním osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.