Sýrová omeleta s pivem a bylinkami
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžícePažitka
- 2lžíceLibeček
- 180gramůSýr kozí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky jemně nasekáme. V pivu rozšleháme žloutky se solí a pepřem. Z bílků ušleháme pevný sníh, lehce do něj vmícháme bylinky,posléze vmícháme do žloutků s pivem. Sýr nakrájíme na slabé plátky.
- 2Na pánvi, kterou můžeme dát do trouby, zpěníme na másle cibuli, vlijeme vaječnou směs a vložíme do předehřáté trouby. Pomalu pečeme. Za deset minut omeletu poklademe sýrem a v troubě necháme roztavit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.