Sýrová polévka s masovými kuličkami
30 min.

Ingredience
- Na masové kuličky
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 4lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na polévku
- 3litryVoda pitná
- 2kostkyBujón hovězí
- 80gramůSýr smetanový tavený 45%
- 100gramůHrášek
- 5gramůBobkový list
- 1špetkaSůl
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžičkaVegeta
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso dáme do misky, rozklepneme vejce, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, sůl, pepř, mouku a strouhanku. Rukou vypracujeme masovou hmotu, z které pomocí dlaní tvarujeme přiměřeně velké kuličky.
- 2Do hrnce vlijeme studenou vodu, vložíme dvě kostky bujónu a přivedeme k varu. Přidáme na kousky nakrájený sýr, který metlou za stálého šlehání roztavíme. Přidáme scezený hrášek, vložíme bobkový list, připravené masové kuličky, povaříme 10 minut. Posypeme polévku nasekanou petrželovou natí, ochutíme solí, pepřem a vegetou. Dobře promícháme a stáhneme ze sporáku.
- 3Hotovou polévku necháme pod poklici odpočinout 5-10 minut. Potom rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.