Sýrová polévka ze sýru gruyère

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
45 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Špenát dobře omyjeme, osušíme a nasekáme najemno.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme máslo a zeleninu na něm za stálého míchání 5 minut podusíme. Přisypeme rýži a necháme ji krátce zpěnit, až zesklovatí. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
  • 3
    Polévku přivedeme k varu a vaříme 18 minut na mírném ohni, odstavíme. Promícháme smetanu, zakysanou smetanu, strouhaný sýr, nasekanou petržel a přidáme do polévky, nevaříme.
  • 4
    Hotovou polévku dochutíme, nalijeme do talířů a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.