Sýrová polévka ze sýru gruyère
38 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyPórek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 120gramůRýže loupaná
- 1250mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200gramůZakysaná smetana
- 180gramůSýr Gruyére
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
45 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Špenát dobře omyjeme, osušíme a nasekáme najemno.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo a zeleninu na něm za stálého míchání 5 minut podusíme. Přisypeme rýži a necháme ji krátce zpěnit, až zesklovatí. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
- 3Polévku přivedeme k varu a vaříme 18 minut na mírném ohni, odstavíme. Promícháme smetanu, zakysanou smetanu, strouhaný sýr, nasekanou petržel a přidáme do polévky, nevaříme.
- 4Hotovou polévku dochutíme, nalijeme do talířů a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.