Sýrová smetanová omáčka s broskvemi s Farfalle

40 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1150 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
65 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve rozpůlíme, oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na
  • 2
    malé kostičky. Tvrdé broskve ponoříme na okamžik do vroucí vody a potom z nich stáhneme slupku.
  • 3
    Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme je na 2 lžících másla. Přilijeme smetanu, vše přivedeme k varu. Do horké smetany (nesmí se vařit) vmícháme strouhaný sýr a ochutíme ji bílým vínem. Přivedeme k varu dostatečné množství vody. Řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Poté je slijeme a promícháme se zbývajícím máslem. Do omáčky vložíme broskve, prohřejeme je, ochutíme solí a pepřem. Otrháme lístky bazalky, nakrájíme je na proužky.
  • 4
    Těstoviny promícháme s omáčkou a bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.