Sýrová smetanová omáčka s lososem
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 800gramůLosos - filety
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 500gramůRajčata
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůMajoránka
- 60gramůStrouhanka
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůZakysaná smetana
- 10gramůČesnek
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, osušíme, rozdělíme na větší kusy. Přelijeme citronovou šťávou, posypeme solí a pepřem. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopku a nakrájíme je na silné plátky. Cibuli nakrájíme na kroužky, česnek jemně nasekáme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu vymažeme silnou vrstvou másla a rozložíme do ní plátky rajčat, cibuli, česnek a bylinky. Osolíme a opepříme. Další vrstvu tvoří rybí maso. Strouhanku smícháme s polovinou sýra, solí a pepřem. Hmotu rozetřeme na rybu. Zbývající sýr rozpustíme v ohřáté zakysané a sladké smetaně, rovněž osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu a v horké troubě zapékáme 15-20 minut.
- 2Nejlepší přílohou je míchaný salát s bylinkovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.