Sýrová smetanová omáčka s lososem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme, osušíme, rozdělíme na větší kusy. Přelijeme citronovou šťávou, posypeme solí a pepřem. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopku a nakrájíme je na silné plátky. Cibuli nakrájíme na kroužky, česnek jemně nasekáme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu vymažeme silnou vrstvou másla a rozložíme do ní plátky rajčat, cibuli, česnek a bylinky. Osolíme a opepříme. Další vrstvu tvoří rybí maso. Strouhanku smícháme s polovinou sýra, solí a pepřem. Hmotu rozetřeme na rybu. Zbývající sýr rozpustíme v ohřáté zakysané a sladké smetaně, rovněž osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu a v horké troubě zapékáme 15-20 minut.
  • 2
    Nejlepší přílohou je míchaný salát s bylinkovou zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.