Syrová zelenina s koriandrovou omáčkou
12 min.
Ingredience
- Omáčka
- 120gramůChřest bílý
- 1kusPaprika červená
- 8kusůŘedkvička
- 1kusČekanka
- 120gramůKukuřice cukrová nakládaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest a kukuřičky povaříme odděleně ve dvou kastrůlcích přibližně 2 minuty. Vodu slijeme, chřest a kukuřičky ponoříme do studené vody, poté necháme okapat. Všechnu zeleninu upravíme na mísu a přikryjeme vlhkým ubrouskem.
- 2Šafrán rozdrtíme v prstech a namočíme na 3 - 4 minuty do lžíce horké vody. Vody získá sytou zlatou barvu.
- 3Do jiné misky dáme sýr mascarpone a do hladka utřeme. Přidáme vodu obarvenou šafránem, znovu utřeme. Přimícháme koriandr, pažitku, podle chutí osolíme a opepříme. Omáčku připravíme do misky, ozdobíme snítkami koriandru a podáváme s připravenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.