Syrová zelenina s koriandrovou omáčkou

12 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest a kukuřičky povaříme odděleně ve dvou kastrůlcích přibližně 2 minuty. Vodu slijeme, chřest a kukuřičky ponoříme do studené vody, poté necháme okapat. Všechnu zeleninu upravíme na mísu a přikryjeme vlhkým ubrouskem.
  • 2
    Šafrán rozdrtíme v prstech a namočíme na 3 - 4 minuty do lžíce horké vody. Vody získá sytou zlatou barvu.
  • 3
    Do jiné misky dáme sýr mascarpone a do hladka utřeme. Přidáme vodu obarvenou šafránem, znovu utřeme. Přimícháme koriandr, pažitku, podle chutí osolíme a opepříme. Omáčku připravíme do misky, ozdobíme snítkami koriandru a podáváme s připravenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.