Sýrové tortellini s parmskou šunkou
70 min.
Ingredience
- 45mililitrůOlej olivový
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusČesnek
- 250gramůRajčata
- 150gramůŠunka parmská
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 3mililitrySůl
- 3mililitryPepř černý mletý
- 200gramůFenykl čerstvý
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 150mililitrůSmetana kyselá
- 25gramůGouda
- 25gramůMáslo čerstvé
- 250gramůTěstoviny Tortellini sýrové
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci vaříme tortellini 10 minut. Do vody přidáme špetku soli. Tortellini často obracíme, aby se nerozvařili. Po uvaření tortellini vyjmeme a necháme řádně okapat.
- 2Jarní cibulku nakrájíme na kroužky a opékáme na středně rozpáleném olivovém oleji zhruba 3 minuty, dokud cibulka nezměkne. Průběžně mícháme.
- 3Na pánev přidáme utřený česnek a mícháme. Následně vmícháme oloupané plátky rajčat, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a nakrájenou šalvěj. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Fenykl si rozpůlíme a odkrojíme vršky. Půlky nakrájíme na plátky a vaříme ve vroucí vodě zhruba 5 minut. Fenykl procedíme a odložíme stranou.
- 5Vymažeme si dno zapékací mísy a pokládáme uvařené tortelliny, na ně směs šunky a rajčat a nakonec zalijeme vařeným fenyklem.
- 6Společně rozšleháme v malé misce vejce, smetanu na šlehání a kyselou smetanu. Směs podle chuti osolíme a opepříme a zalijeme jí těstoviny se zeleninou. Navrch přidáme nastrouhaný sýr gouda a pokryjeme stroužky másla.
- 7V troubě předehřáté na 180°C vzniklou směs zapékáme 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Ozdobíme větvičkami šalvěje. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.