Sýrové tortellini s parmskou šunkou

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci vaříme tortellini 10 minut. Do vody přidáme špetku soli. Tortellini často obracíme, aby se nerozvařili. Po uvaření tortellini vyjmeme a necháme řádně okapat.
  • 2
    Jarní cibulku nakrájíme na kroužky a opékáme na středně rozpáleném olivovém oleji zhruba 3 minuty, dokud cibulka nezměkne. Průběžně mícháme.
  • 3
    Na pánev přidáme utřený česnek a mícháme. Následně vmícháme oloupané plátky rajčat, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a nakrájenou šalvěj. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Fenykl si rozpůlíme a odkrojíme vršky. Půlky nakrájíme na plátky a vaříme ve vroucí vodě zhruba 5 minut. Fenykl procedíme a odložíme stranou.
  • 5
    Vymažeme si dno zapékací mísy a pokládáme uvařené tortelliny, na ně směs šunky a rajčat a nakonec zalijeme vařeným fenyklem.
  • 6
    Společně rozšleháme v malé misce vejce, smetanu na šlehání a kyselou smetanu. Směs podle chuti osolíme a opepříme a zalijeme jí těstoviny se zeleninou. Navrch přidáme nastrouhaný sýr gouda a pokryjeme stroužky másla.
  • 7
    V troubě předehřáté na 180°C vzniklou směs zapékáme 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Ozdobíme větvičkami šalvěje. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.