Sýrový nákyp s bylinkami
60 min.
Ingredience
- 150gramůStrouhanka
- 100gramůSýr Gruyére
- 150mililitrůMléko polotučné
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůPetržel - nať
- 30gramůPažitka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 160gramůSalát hlávkový
- 20gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
45 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme strouhanku, strouhaný sýr, promícháme, přilijeme mléko, přidáme žloutky, máslo, sůl, pepř, posekanou petrželku s pažitkou a vymícháme těsto. Ze dvou bílků vyšleháme sníh, který opatrně přimícháme do těsta. Zapékací misku vytřeme tukem, vložíme do ní těsto, uhladíme, umístíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C zhruba 40 minut.
- 2Teplý nákyp naporcujeme, doplníme hlávkovým salátem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.