Sýrový nákyp s červeným kysaným lelím

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
39 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené kysané zelí scedíme a necháme okapat. V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory ve slupce. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na stejně tenké plátky.
  • 2
    Ve velké pánvi osmahneme drobně pokrájenou anglickou slaninu do křupava. Přidáme na tenké plátky rozkrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Poté vložíme okapané zelí, drobně nasekanou petrželovou nať, pórek, kopr. Chvilku podusíme, ochutíme solí, pepřem.
  • 3
    Na dno dobře máslem vymazané pečicí formy rozložíme připravené krájené brambory, následovně rozložíme zelí.
  • 4
    Ve vhodné nádobě rozkvedláme vejce, dochutíme kari kořením, solí, pepře. Ve vajíčkové směsi obalíme na tenké plátky nakrájenou veku. Pokládáme na povrch brambor. Na obalenou veku naskládáme na tenké kousky pokrájený sýr.
  • 5
    Vše zalijeme smetanou, dochucenou jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 35 minut.
  • 6
    Hotový nákyp krájíme na porce. Pokládáme je na teplé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.