Sýrový nákyp s červeným kysaným lelím
65 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na přípravu veky
- 12krajícůVeka
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr Parmezán
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- Na zelí
- 200gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 500gramůZelí červené - sterilizované
- 20gramůPetržel - nať
- 20gramůPórek
- 20gramůKopr čerstvý
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
39 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Červené kysané zelí scedíme a necháme okapat. V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory ve slupce. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na stejně tenké plátky.
- 2Ve velké pánvi osmahneme drobně pokrájenou anglickou slaninu do křupava. Přidáme na tenké plátky rozkrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Poté vložíme okapané zelí, drobně nasekanou petrželovou nať, pórek, kopr. Chvilku podusíme, ochutíme solí, pepřem.
- 3Na dno dobře máslem vymazané pečicí formy rozložíme připravené krájené brambory, následovně rozložíme zelí.
- 4Ve vhodné nádobě rozkvedláme vejce, dochutíme kari kořením, solí, pepře. Ve vajíčkové směsi obalíme na tenké plátky nakrájenou veku. Pokládáme na povrch brambor. Na obalenou veku naskládáme na tenké kousky pokrájený sýr.
- 5Vše zalijeme smetanou, dochucenou jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 35 minut.
- 6Hotový nákyp krájíme na porce. Pokládáme je na teplé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.