Syrské karbanátky se sezamem
65 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 750gramůJehněčí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 150gramůZakysaná smetana
- 150gramůJogurt bílý
- 1lžíceMeduňka
- 100gramůSezam - semena
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaHarissa pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1258 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
100 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Potom je blanšírujeme ve vroucí vodě. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
- 2Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. Mleté jehněčí maso smícháme s mrkví, rýží, česnekem, vejci, osolíme a okořeníme pepřem, římským kmínem a koriandrem.
- 3Z masové směsi tvarujeme malé kuličky a obalujeme je v sezamu.
- 4Na pánvi rozpálíme olej a kuličky na něm osmažíme. Při smažení je otáčíme, potom vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- 5Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem a harisou a přidáme lístky meduňky.
- 6Syrské sezamové karbanátky podáváme s omáčkou a arabským chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.