Syrské karbanátky se sezamem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1258 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
100 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Potom je blanšírujeme ve vroucí vodě. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
  • 2
    Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno. Mleté jehněčí maso smícháme s mrkví, rýží, česnekem, vejci, osolíme a okořeníme pepřem, římským kmínem a koriandrem.
  • 3
    Z masové směsi tvarujeme malé kuličky a obalujeme je v sezamu.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme olej a kuličky na něm osmažíme. Při smažení je otáčíme, potom vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
  • 5
    Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem a harisou a přidáme lístky meduňky.
  • 6
    Syrské sezamové karbanátky podáváme s omáčkou a arabským chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.