Tabbouleh salát
100 min.
Ingredience
- 1lžičkaMáta
- 125gramůPšenice Špalda
- 6decilitrůVoda pitná
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusLimetka
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 3kusyCibulka jarní
- 40gramůArašídy
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 60gramůSýr Gruyére
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůOlivy černé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme drcenou pšenici, zalijeme vroucí vodou a necháme namáčet hodinu, až se většina vody vstřebá.
- 2Na plát grilu dáme půlky paprik slupkou vzhůru a pečeme, až slupka zčerná. Necháme mírně vychladnout. Poté odstraníme slupku a papriku nakrájíme na tenké proužky.
- 3Ušleháme rozetřený česnek, limetkovou kůru, šťávu a olej. Přidáme pepř, sůl a šleháme, dokud se vše nespojí. Přidáme 4.5 lžičky zálivky k paprice a zamícháme.
- 4Pšenici necháme okapat a osušíme, pak ji dáme do misky. Přidáme sekanou petrželku, mátu, jarní cibulky, olivy a arašídy a promícháme. Do zbylé zálivky přidáme citronovou šťávu a zamícháme do salátu.
- 5Salát rozdělíme na dva talíře.
- 6Sýr nakrájíme na proužky a smícháme s proužky papriky. Lžící přidáme ke straně pšeničného salátu.
- 7Podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.