Tagliatelle Amatriciana
40 min.
Ingredience
- 160gramůPaprika červená
- 160gramůPaprika zelená
- 4lžíceOlej olivový
- 80gramůSlanina vepřová
- 10gramůChilli paprička
- 5stroužkůČesnek
- 200gramůRajčata
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůOregano sušené
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 500gramůTagliatelle
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Papriky překrojíme na půlky, osmažíme je a oloupeme. Nakrájíme je na tenké nudličky.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji dokřupava. Přidáme červenou a zelenou papriku a chilli a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme česnek a upravujeme ještě 1 minutu.
- 3Vložíme nakrájená oloupaná rajčata a petržel a podusíme 3 minuty do zhoustnutí. Pánev sejmeme z plamene a přidáme podle chuti oregano, sůl a pepř.
- 4Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci podle návodu.
- 5Scedíme je, přidáme omáčku a promícháme ji s těstovinami. Posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.