Tagliatelle Boscaiola
60 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůCibule
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 850gramůPassata (drcená rajčata)
- 500gramůTagliatelle
- 20gramůPetržel - nať
- 10gramůOregano čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme nahrubo cibuli a spolu s drceným česnekem smažíme za občasného zamíchání při střední teplotě na oleji asi 6 minut dozlatova. Přidáme drcená rajčata z konzervy i s nálevem a na plátky nakrájené žampiony a směs přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň, hrnec zakryjeme pokličkou a omáčku 15 minut zvolna vaříme.
- 2Uvaříme ve slané vroucí vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 3Přimícháme do omáčky nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř, nalijeme ji na těstoviny, opatrně promícháme a servírujeme. Jednotlivé porce ozdobíme snítkou čerstvého oregana.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.