Tagliatelle s anglickou slaninou
50 min.
Ingredience
- 150gramůAnglická slanina
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžícePažitka
- 1lžíceLibeček
- 1kusBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTagliatelle
- 100gramůSýr Čedar
- 3litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
837 mg
Cukr
218 mg
Postup přípravy
- 1Ve vroucí vodě se lžičkou soli uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a najemno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a anglickou slaninu osmahneme, po pěti minutách přidáme cibuli s česnekem a ještě chvilku smažíme.
- 3Podlijeme hovězím vývarem, přidáme najemno nasekanou pažitku, libeček, osolíme a opepříme. Povaříme asi 10 minut.
- 4Bazalku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme, přimícháme do omáčky.
- 5Tagliatelle servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou s anglickou slaninou a sypeme najemno nastrouhaným čedarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.