Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami
35 min.
Ingredience
- 50gramůStrouhanka
- 450gramůBrokolice
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicOlej olivový
- 20dekagramůSýr Parmezán
- 0,5lžičkaChilli paprička sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
29 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V mírně osolené vodě 3 minuty vaříme růžičky brokolice, pak je děrovanou naběračkou vyjmeme, vložíme do cedníku, prudce ochladíme pod studenou tekoucí vodou a odložíme je.
- 2Strouhanku smažíme 4-5 minut za stálého míchání dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi olivového oleje. Potom z ní odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek.
- 3V pánvi rozehřejeme další 2 lžíce oleje, minutu na něm opékáme řezy ančoviček (sardelí), pak je vařečkou rozmačkáme, vmícháme citronovou kůru, česnek, chilli papričku a za občasného míchání zahříváme ještě 2 minuty. Přidáme brokolici a 3-4 minuty prohřejeme.
- 4Scedíme uvařené těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce, přidáme brokolicovou směs, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a dvěma lžícemi promícháme.
- 5Rozdělíme na talíře a posypané osmaženou strouhankou a strouhaným parmazánem ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.