Tagliatelle s králíkem a hlemýždi
60 min.
Ingredience
- 400gramůTagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo bylinkové
- 2stroužkyČesnek
- 16kusůHlemýždi
- 1lžícePetržel - nať
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyKráličí stehna
- 2kusyKráličí prsa
- 4kusyKráličí ledvinky
- 2kusyJátra králičí
- 2lžíceOlej stolní
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 100mililitrůVývar telecí
- 50gramůOlivová pasta černá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
932 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
44 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
2 g
Cukr
135 mg
Postup přípravy
- 1Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Ve větší pánvi rozpustíme bylinkové máslo. Oloupeme česnek, rozpůlíme hlemýždě, petrželku omyjeme a najemno nasekáme. Pomocí lisu na česnek česnek prolisujeme k máslu a přidáme hlemýždě. Vše zpěníme, přidáme petrželku a uvařené těstoviny. Přimícháme smetanu, vše necháme projít varem a dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
- 2Předehřejeme troubu na 200ºC.
- 3Připravíme králičí maso. Omyjeme je a papírovou osuškou osušíme. Na pánvi rozpálíme olej. Stehna důkladně odblaníme, osolíme je a opečeme na rozpáleném oleji spolu se dvěma snítkami čerstvého rozmarýnu. Poté je odstavíme a zhruba na 12 minut vložíme do trouby. Králičí prsa okořeníme pepřem, osolíme a asi po pěti minutách přidáme ke stehnům do trouby. Ledvinky a játra překrojíme napůl, okořeníme a zhruba 3 minuty před dopečením je přidáme do trouby. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme 5 minut odležet.
- 4Pro přípravu omáčky použijeme telecí vývar, 100 ml smetany, olivovou pastu, 50 g másla a šlehačku. Telecí vývar svaříme se smetanou na poloviční množství, přidáme olivovou pastu a mícháme, až vznikne hladká omáčka. Pánev s omáčkou stáhneme z plotny. Do omáčky rozšleháme studené máslo. Než budeme omáčku podávat, vmícháme do ní ještě šlehačku.
- 5Na talíře upravíme těstoviny, pokapeme máslem s hlemýždi a krátce gratinujeme pod grilem.
- 6Vykostíme stehna a maso pokrájíme. Na těstoviny rozdělíme od každého druhu králičího masa a pokapeme omáčkou. Zbylou omáčku podáváme s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.