Tagliatelle se šalotkou a rybami
115 min.
Ingredience
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyČesnek
- 1,2kusyMrkev kořen
- 1kusPórek
- 150mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 1,2lžícePetržel - nať
- 450gramůMořský jazyk
- 450gramůMořský ďas
- 2kusyŠalotka
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- Vývar rybí [42659]
- 1,2kusyBobkový list
- 240gramůCeler řapíkatý
- 1,2kusyCibule
- 0,6kusCitrony
- 1,2kusyMrkev kořen
- 4,8kusyPepř černý celý
- 1,2hrstiPetržel - nať
- 150mililitrůVíno bílé
- 1,56litryVoda pitná
- 780gramůRybí hlavy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
16 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme si trochu mouky, sůl a pepř a obalíme v ní kousky ryb. Poté je na rozehřátém másle opečeme spolu s nadrobno nakrájeným česnekem, na kolečka pokrájenou šalotkou, pórkem a mrkví přibližně 10 minut. Do směsi přisypeme zbytek ochucené mouky a za stálého mícháni opečeme ještě minutu. Smícháme 300 ml rybího vývaru s vínem a balsamicem, pomalu přilijeme do směsi. Vaříme na mírném ohni 35 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je, smícháme se směsí. Na talíři posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.
- 2Rybí vývar:
- 3Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.