Tagliatelle se srdcovkami na bílém víně

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
851 mg
Cukr
877 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srdcovky vložíme do velkého hrnce, zalijeme bílým vínem, přidáme najemno nakrájenou šalotku a vaříme, dokud se srdcovky neotevřou. Poté hrnec odstavíme z plamene a necháme vychladnout.
  • 2
    Srdcovky vyjmeme z otevřených lastur a odložíme stranou.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme v ní tagliatelle podle návodu na obalu. Slijeme je, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme máslo, osmahneme na něm česnek, přidáme najemno nakrájenou petrželovou nať, těstoviny a srdcovky. Vše osolíme a opepříme.
  • 5
    Prohřáté těstoviny ihned servírujeme na připravené talíře, zdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.