Tagliatelle se srdcovkami na bílém víně
45 min.
Ingredience
- 450gramůMušle srdcovky
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusŠalotka
- 300gramůTagliatelle
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 55gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusPažitka
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
851 mg
Cukr
877 mg
Postup přípravy
- 1Srdcovky vložíme do velkého hrnce, zalijeme bílým vínem, přidáme najemno nakrájenou šalotku a vaříme, dokud se srdcovky neotevřou. Poté hrnec odstavíme z plamene a necháme vychladnout.
- 2Srdcovky vyjmeme z otevřených lastur a odložíme stranou.
- 3V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme v ní tagliatelle podle návodu na obalu. Slijeme je, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
- 4Na pánvi rozpálíme máslo, osmahneme na něm česnek, přidáme najemno nakrájenou petrželovou nať, těstoviny a srdcovky. Vše osolíme a opepříme.
- 5Prohřáté těstoviny ihned servírujeme na připravené talíře, zdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.