Tagliatelle zapečené se šunkou a rajčaty

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
34 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme tagliatelle a uvaříme je "na skus". Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Rajčata nakrájíme na tenké plátky, šunku na nudličky, pažitku a petrželovou nať nasekáme najemno.
  • 3
    Vejce smícháme se zakysanou smetanou, mlékem, solí a pepřem.
  • 4
    Dno zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, vyložíme plátky rajčat, osolíme, opepříme a posypeme polovinou pažitky a petrželové nati. Na ně naklademe polovinu šunky a překryjeme částí tagliatellí. Poté střídavě vrstvíme šunku a tagliatelle. Povrch posypeme druhou polovinou petrželové nati a pažitky. Směs přelijeme vejci se smetanou a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme zhruba 35 minut.
  • 5
    Zapečené těstoviny podáváme s ušlehaným tvarohem, v kterém jsme rozmíchali šlehačku a nasekaný libeček a bazalku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.