Tagliatelle zapečené se šunkou a rajčaty
60 min.
Ingredience
- Na přílohu
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůTvaroh měkký
- 1lžíceLibeček
- 1lžíceBazalka
- Na těstoviny
- 250gramůTagliatelle
- 1,5litryVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový
- Na zálivku
- 160gramůZakysaná smetana
- 3kusyVejce slepičí
- 0,25špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
34 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme tagliatelle a uvaříme je "na skus". Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
- 2Rajčata nakrájíme na tenké plátky, šunku na nudličky, pažitku a petrželovou nať nasekáme najemno.
- 3Vejce smícháme se zakysanou smetanou, mlékem, solí a pepřem.
- 4Dno zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, vyložíme plátky rajčat, osolíme, opepříme a posypeme polovinou pažitky a petrželové nati. Na ně naklademe polovinu šunky a překryjeme částí tagliatellí. Poté střídavě vrstvíme šunku a tagliatelle. Povrch posypeme druhou polovinou petrželové nati a pažitky. Směs přelijeme vejci se smetanou a v troubě předehřáté na 200°C zapékáme zhruba 35 minut.
- 5Zapečené těstoviny podáváme s ušlehaným tvarohem, v kterém jsme rozmíchali šlehačku a nasekaný libeček a bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.