Tagliatelle ze sépií s mandlemi a melounem

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
168 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve očistíme sépie, chapadla nakrájíme nadrobno, těla na tenké proužky a vše důkladně propláchneme studenou vodou.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 2litry vody s plátkem citronu a svazkem pažitky a majoránky. Po cca 5minutách odstavíme a nasypeme sépie. Po minutě slijeme, sépie přemístíme do mísy a ochutíme solí, pepřem a olejem.
  • 3
    Meloun rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší čtverečky. Přidáme k vychladlým sépiím, posypeme mandlovými lupínky, najemno nasekanou petrželkou a dle chuti přidáme sůl a pepř.
  • 4
    Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme cca 10min rozležet v chladu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.