Tamarindová omáčka s rajčaty s Ravioli
35 min.
Ingredience
- 40gramůOříšky piniové
- 750gramůTěstoviny Ravioli -masové
- 350gramůRajčata
- 60gramůŠalotka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 350mililitrůVíno červené
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 100gramůTamarindová pasta
- 100gramůSýr Fontina
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
- 15gramůSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvedeme do varu dostatečné množství vody a hodně ji osolíme. Podle návodu na obalu uvaříme těstoviny al dente.
- 2Dvě rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme nadrobno. Šalotky osmažíme na 2 lžících másla. Přidáme rajčata a tamarindovou pastu, zalijeme vínem a 10 minut vaříme zprudka. Omáčku protlačíme jemným sítem. Vmícháme zbývající máslo a zrnka pepře, dochutíme solí a pepřem.
- 3Ravioli slijeme a smícháme s omáčkou.
- 4Piniová jádra lehce nasucho opražíme a spolu s jehličkami rozmarýnu nasypeme na hotový pokrm. Čerstvě nastrouhaný sýr fontina podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.