Tapas s rybími kuličkami
23 min.
Ingredience
- 400gramůFilé rybí
- 1,5lžícePetržel - nať
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůOlivy nakládané
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
709 mg
Postup přípravy
- 1Rybí filé mírně rozmrazíme, dáme do mísy a rozmixujeme na jemno tyčovým mixerem. Přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, drobně pokrájenou bílou část jarní cibulky, drcený kmín, kukuřičný škrob Maizenu, sůl a pepř. Vše promícháme a z husté směsi vytvoříme kuličky o průměru přibližně 5 cm. Omytou nať cibulky pokrájíme na tenká kolečka a odložíme na ozdobu.
- 2Nakládané olivy s papričkou, mandlemi a česnekem podélně rozpůlíme.
- 3V pánvi rozpálíme máslo s olejem a při střední teplotě usmažíme rybí kuličky ze všech stran dozlatova.
- 4Na mísu položíme rybí kuličky, ozdobíme je olivami, pokrájenou cibulovou natí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.