Taštičky s hovězím masem a hrozinkami
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5kusůPetržel - nať
- 3kusyKoriandr čerstvý
- 1kusChilli paprička zelená
- 75gramůHovězí maso mleté
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTabasco
- 300gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůHrozinky
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Bylinky omyjeme, osušíme, lístky nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka, nakrájíme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme zakysanou smetanu, protlak, ochutíme solí, pepřem a tabaskem.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Listové těsto necháme rozmrznout, troubu rozpálíme na 200 °C. Těsto rozválíme na pomoučeném vále natenko a vykrojíme kolečka o průměru 8-10 cm. Na každé z nich dáme lžičku náplně, několik kousků vejce a 3 hrozinky. Přeložíme napůl a okraje přitiskneme vidličkou. Taštičky rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem.
- 3Pečeme na střední liště cca 20 minut dozlatova. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.