Taštičky s kachním masem a zeleninou
50 min.
Ingredience
- 450gramůKachní prsa
- 6decilitrůBujón slepičí
- 4plátkyRýžový papír
- 4decilitryVoda pitná
- 1kusSalát ledový
- 200gramůZelí čínské
- 1kusChilli paprička
- 2kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceOcet malinový
- 3lžíceOmáčka sojová světlá
- 3lžíceOmáčka rybí
- 4lžíceOříšky piniové
- 1lžíceOlej chilli
- 1lžíceOlej sezamový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůŘeřicha
- 1decilitrPasta Sambal Oelek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
24 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa bez kůže omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V menším hrnci si přivedeme k varu drůbeží bujon, vložíme do něj maso a pomalu ho vaříme 15 minut.
- 2Plátky rýžového papíru dáme do misky s vodou, aby byly vláčné. Omyjeme listy salátu, vodu setřepeme a necháme salát v sítu okapat.
- 3Očištěné čínské zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme je do mísy. Omyjeme chilli papričku, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky, které přidáme k zelí. Jarní cibulku s česnekem očistíme, omyjeme, cibulku zešikma nakrájíme na proužky, česnek posekáme. Bazalku a koriandr omyjeme a pokrájíme na nudličky. Uvařené maso vyjmeme sítem a s pokrájenou zeleninou a bylinkami přidáme k zelí. Zeleninu s masem ochutíme malinovým octem, sójovou a rybí omáčkou. Vše důkladně promícháme. Piniové oříšky osmažíme dozlatova v suché teflonové pánvi a přidáme je do mísy k salátu. Ještě ho pokapeme chilli olejem a sezamovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme. Omyjeme řeřichu, necháme ji okapat a rozložíme ji na talířky.
- 4Rozložíme listy salátu, do jednoho až dvou listů dáme masovo-zeleninovou náplň, zabalíme do závitku a takto připravený závitek zabalíme do rýžového papíru. Rýžové taštičky položíme na řeřichu. Ke každé porci podáváme malou mističku se sambalovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.