Taštičky s masem a hráškem

100 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
38 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g měkkého másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme, pak přimícháme vyšlehaný žloutek se lžičkou octa a s 2 lžícemi minerální vody.
  • 2
    Těsto vařečkou promícháme a důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladna na 30 minut uležet.
  • 3
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky. Omyjeme a rozpůlíme chilli papričku, zbavíme ji semínek, posekáme nadrobno. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostičky. Očistíme a drobně rozkrájíme cibuli s česnekem. V pánvi si na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli s česnekem, pak k ní přidáme pokrájené maso a krátce, přibližně 5 minut maso restujeme. Pak k němu přidáme chilli papričku, ochutíme pepřem, solí, kmínem, přidáme brambory, 1 lžičku hořčice, 0,5 dl vody a pod pokličkou dusíme do měkka asi 30 minut. Poté přimícháme mražený zelený hrášek, pánev s masem odstavíme z plotny, směs necháme vychladnout.
  • 4
    Nastříháme pečicí papír velikosti koláčové formy. Těsto položíme na střed papíru, vyválíme plát o síle 5 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar.
  • 5
    Formičkou o průměru asi 8 - 9 cm vykrojíme kolečka, na střed těsta položíme 1 - 2 lžíce náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a dobře je přitiskneme k sobě.
  • 6
    Takto připravíme i ostatní taštičky. Poklademe je na plech, vyložený pečicím papírem, spojenými okraji směrem nahoru. Taštičky potřeme vajíčkem a posypeme kmínem.
  • 7
    Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200°C, potom teplotu snížíme a dopečeme do zlatova přibližně 25 minut. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.