Taštičky s masem a hráškem
100 min.
Ingredience
- náplň
- 450gramůHovězí maso zadní
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1kusChilli paprička
- 150gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaHořčice
- 50gramůHrášek
- těsto
- 140gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2lžíceMinerální voda perlivá
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
38 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g měkkého másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme, pak přimícháme vyšlehaný žloutek se lžičkou octa a s 2 lžícemi minerální vody.
- 2Těsto vařečkou promícháme a důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladna na 30 minut uležet.
- 3Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky. Omyjeme a rozpůlíme chilli papričku, zbavíme ji semínek, posekáme nadrobno. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostičky. Očistíme a drobně rozkrájíme cibuli s česnekem. V pánvi si na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli s česnekem, pak k ní přidáme pokrájené maso a krátce, přibližně 5 minut maso restujeme. Pak k němu přidáme chilli papričku, ochutíme pepřem, solí, kmínem, přidáme brambory, 1 lžičku hořčice, 0,5 dl vody a pod pokličkou dusíme do měkka asi 30 minut. Poté přimícháme mražený zelený hrášek, pánev s masem odstavíme z plotny, směs necháme vychladnout.
- 4Nastříháme pečicí papír velikosti koláčové formy. Těsto položíme na střed papíru, vyválíme plát o síle 5 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar.
- 5Formičkou o průměru asi 8 - 9 cm vykrojíme kolečka, na střed těsta položíme 1 - 2 lžíce náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a dobře je přitiskneme k sobě.
- 6Takto připravíme i ostatní taštičky. Poklademe je na plech, vyložený pečicím papírem, spojenými okraji směrem nahoru. Taštičky potřeme vajíčkem a posypeme kmínem.
- 7Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200°C, potom teplotu snížíme a dopečeme do zlatova přibližně 25 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.