Tataráček pro manžela
15 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaTabasco
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1kusŠalotka
- 1kusCibule červená
- 2plátkyChléb celozrnný pšeničný
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
8 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytou a osušenou pravou hovězí svíčkovou naškrabeme nožem do mísy. Přidáme tabasco, hořčici, balsamico, sůl, pepř a olivový olej. Směs důkladně promícháme a pomocí kulatého tvořítka (průměr 8-10cm, výška 4-5cm) na talíři vytvoříme úhledný kopeček. Lžicí do středu masa vyhloubíme jamku, do ní rozklepneme čerstvé vejce (nejlépe z domácího chovu).
- 2Cibuli šalotku a malou červenou cibuli drobně pokrájíme, promícháme je a ozdobně poklademe okolo kopečku masa.
- 3K tataráčku podáváme nasucho opečené krajíce chleba (topinky), které potřeme rozpůleným stroužkem česneku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.