Tatarský biftek z lososa a zeleniny
620 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceCukr krupice
- 1kilogramSůl
- 1kusAvokádo
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusPaprika žlutá
- 10kusůRajčata Cherry
- 10kusůOlivy černé
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCiabatta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice
- 2kusyCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 4lžícePažitka
- 750gramůLosos - filety
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Filety z lososa posypeme cukrem, zasypeme mořskou solí a necháme v lednici 10 hodin uležet. Poté je opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na tenké proužky. Oloupané avokádo zbavené pecky nakrájíme na malé kostičky a zakápneme citronovou šťávou.
- 2Očišťenou mrkev, papriku a celerovou nať nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka na čtvrtky, přesypeme do misky, přidáme pokrájené olivy, pažitku a cibuli. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
- 3Přidáme avokádo i se šťávou, hořčici a zlehka promícháme.
- 4Připravíme kulaté formičky, na střed talíře položíme formičku a střídavě plníne: zelenina - losos - zelenina - losos - zelenina.
- 5Před podáváním opatrně sundáme formičku a podáváme s opečenou ciabattou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.