Tatarský biftek z tuňáka
25 min.
Ingredience
- 200gramůTuňák obecný
- 50gramůCibulka jarní
- 3lžíceOmáčka sójová
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50gramůOlivy černé
- 300gramůRajčata
- 1kusKapie
- 1kusLimetka
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžíceBazalka
- 0,5lžíceKerblík
- 0,5lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filet z tuňáka očistíme, omyjeme a osušíme. Maso jemně nakrájíme a v míse osolíme, opepříme, zakapeme třemi lžícemi oleje, sójovou omáčkou Kikkoman, přidáme jemně posekanou cibulku a pod fólií necháme asi 10 minut v chladničce marinovat.
- 2V mezičase ve zbylém oleji rozmixujeme bylinky a necháme v chladničce odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na měsíčky. Kapii očistíme, vykrojíme semena a papriku nakrájíme na nudličky. Rozpůlené olivy nakrájíme na proužky.
- 3Marinovaného tuňáka zakapeme šťávou z limetky, ochutíme chilli. Je-li třeba, ještě lehce dosolíme a opepříme. Maso servírujeme na střed talíře pomocí vykrajovacích kroužků, do kterých naplníme porci tuňáka. Po obvodu naaranžujeme kapie, rajčata a olivy. Bylinkový olej přelijeme přes zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.