Telecí bujon s hráškem

125 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
17 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
12 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pažitku omyjeme a drobně nakrájíme.
  • 2
    Telecí bujon s pokrájeným masem přivedeme k varu.
  • 3
    Přidáme k němu 300 g mraženého hrášku, který povaříme 3 - 5 minut. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a podáváme s pažitkou.
  • 4
    Telecí masový bujon [27974]:
  • 5
    Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
  • 6
    Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
  • 7
    Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
  • 8
    Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
  • 9
    Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.