Telecí bujon s hráškem
125 min.
Ingredience
- Telecí masový bujon
- 1kusBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 150gramůKedlubna
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceOlej olivový jedlý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyPetržel kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1,5lžičkySůl
- 600gramůTelecí maso přední
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceCeler - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyČesnek
- 500gramůTelecí kosti
- 300gramůHrášek mražený
- 1,5špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
17 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
12 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Pažitku omyjeme a drobně nakrájíme.
- 2Telecí bujon s pokrájeným masem přivedeme k varu.
- 3Přidáme k němu 300 g mraženého hrášku, který povaříme 3 - 5 minut. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a podáváme s pažitkou.
- 4Telecí masový bujon [27974]:
- 5Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
- 6Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
- 7Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
- 8Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
- 9Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.