Telecí bujon se šneky
140 min.
Ingredience
- Telecí masový bujon
- 1kusBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 150gramůKedlubna
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceOlej olivový jedlý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyPetržel kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1,5lžičkySůl
- 600gramůTelecí maso přední
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceCeler - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyČesnek
- 500gramůTelecí kosti
- 200gramůSterilovaní šneci v hovězím bujonu
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1,5lžičkyZázvor celý
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2špetkySkořice mletá
- 2špetkyHřebíček mletý
- 1,5lžičkySůl
- 2lžíceSherry brandy
- 2kusyČesnek
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
21 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Šneky z konzervy scedíme a necháme odkapat. Čerstvé žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky.
- 2Očistíme česnek se zázvorem a vše drobně pokrájíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme postupně česnek, zázvor a restujeme po 2 min. Pak přimícháme šneky, žampiony, ochutíme je špetkou muškátového oříšku, skořicí, hřebíčkem, chilli a solí. Promícháme a pomalu restujeme 5 min. Pak vše zalijeme 1 litrem telecího bujonu a povaříme 5-6 minut.
- 4Nakonec do polévky přimícháme Sherry brandy a každou porci podáváme
- 5posypanou petrželovou natí.
- 6Telecí masový bujon [27974]:
- 7Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.
- 8Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.
- 9Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.
- 10Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.
- 11Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.