Telecí hřbet s bramborovým salátem
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2gramyKapary
- 1stroužekČesnek
- 2gramyAnčovičky konzervované
- 200gramůTuňák v oleji
- 1kusCitrony
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000gramůTelecí plec
- 6lžicOlej rostlinný
- 0,5kusCeler bulvový
- Na omáčku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 250gramůMascarpone
- 200gramůMajonéza
- Na salát
- 4kusyBrambory
- 2lžíceKapary
- 2kusyAnčovičky konzervované
- 1kusŠalotka
- 20gramůPetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1480 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
106 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli, posekáme ji nadrobno. Oškrábeme cibuli a celer, nakrájíme na kostičky. Nasekanou cibuli, kostičky mrkve a celeru vložíme do pekáčku. Dále oloupeme stroužky česneku a nasekáme nadrobno. Na kousky nakrájíme ančovičky a tuňáka, přidáme k zelenině v pekáči. Z jednoho citronu oloupeme kůru. Všechno lehce promícháme. Maso z telecího hřbetu natřeme dijonskou hořčicí, osolíme a opepříme. Připravíme pánev, na které rozpálíme olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Orestované maso pak vložíme do pekáčku na vrstvu zeleninové směsi. Přilijeme na něj 4 lžíce olivového oleje. Troubu předehřejeme na 180 °C a maso s pekáčkem vložíme dovnitř. 35 minut pečeme. Pak hotové maso odložíme stranou a počkáme, dokud nevychladne.
- 2Nachystáme omáčku. Do pekáčku, v němž jsme předtím připravovali pečené maso se zeleninou, vložíme k zelenině máslo a přelijeme bílým vínem. Svaříme, dokud se tekutina neodvaří. Pak přendáme do mísy a rozmixujeme. Vložíme k rozmixované směsi majonézu a znovu mixujeme. Pak omáčku přepasírujeme přes připravené sítko. Na závěr do ní přidáme sýr mascarpone a promícháme. Dosolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.
- 3Připravíme salát. V osolené vodě uvaříme brambory a pak je pokrájíme na kostky, které vsypeme do mísy. Přidáme k ním nasekané kapary, pokrájené ančovičky , na jemno nasekanou šalotku a petrželovou nať, osolíme a opepříme. Vlijeme olivový olej a přidáme vinný ocet. Nakonec promícháme.
- 4Vychladlé upečené telecí maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým salátem jako přílohou. Přelijeme studenou omáčkou. Ozdobíme ještě kousky ančoviček, pokapeme olivovým olejem a a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.