Telecí hruď - plněná

150 min.
Polsko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1474 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
94 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, v pánvi se dvěma lžícemi rozpáleného sádla osmažíme dozlatova a necháme vychladnout.
  • 2
    Brambory očistíme, umyjeme a na jemném struhadle nastrouháme do misky, kam přidáme připravenou cibuli, jemně nastrouhané dva stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať, rozklepneme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec přisypeme podle potřeby bramborovou moučku. Všechny suroviny spolu promícháme a nádivku zatím necháme stranou.
  • 3
    Hřbet dobře umyjeme, vykostíme, ostrým nožem rozřízneme uprostřed tak, aby vznikla kapsa. Připravené maso osolíme, opepříme, potřeme zbylým prolisovaným česnekem a naplníme hotovou nádivkou. Kapsu zašijeme, potřeme sádlem, posypeme mletou paprikou, maso položíme na sádlem vymazaný pekáč, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme za občasného polévání 120 minut.
  • 4
    Upečenou hruď vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout, podle porcí rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.