Telecí hruď - plněná
150 min.
Ingredience
- 3kilogramyTelecí hruď
- 1,5kilogramyBrambory
- 4kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůHusí sádlo
- 4stroužkyČesnek
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 30gramůPetržel - nať
- 100gramůBramborová kaše sušená
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1474 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
94 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, v pánvi se dvěma lžícemi rozpáleného sádla osmažíme dozlatova a necháme vychladnout.
- 2Brambory očistíme, umyjeme a na jemném struhadle nastrouháme do misky, kam přidáme připravenou cibuli, jemně nastrouhané dva stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať, rozklepneme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec přisypeme podle potřeby bramborovou moučku. Všechny suroviny spolu promícháme a nádivku zatím necháme stranou.
- 3Hřbet dobře umyjeme, vykostíme, ostrým nožem rozřízneme uprostřed tak, aby vznikla kapsa. Připravené maso osolíme, opepříme, potřeme zbylým prolisovaným česnekem a naplníme hotovou nádivkou. Kapsu zašijeme, potřeme sádlem, posypeme mletou paprikou, maso položíme na sádlem vymazaný pekáč, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme za občasného polévání 120 minut.
- 4Upečenou hruď vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout, podle porcí rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.