Telecí játra s cibulovou omáčkou
25 min.

Ingredience
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 400mililitrůVývar z hovězích kostí
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 10gramůCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůPetržel - nať
- 600gramůJátra telecí
- 500gramůCibule
- 3gramyMuškátový oříšek
- 80gramůHrozinky
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 25gramůOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Kolečka cibule osmažíme na oleji dozlatova, přidáme otrhané lístky tymiánu, osolíme a přidáme špetku cukru. Slijeme přes síto a ochucený olej odložíme stranou.
- 2Na nudličky nakrájená játra lehce posypeme moukou. Dvě lžíce másla a ochucený olej zahřejeme v pánvi a játra ze všech stran důkladně opečeme. Osolíme, opepříme, promícháme s octem a zalijeme vývarem. Přidáme cibuli a necháme povařit. Na závěr vsypeme okapané hrozinky, piniová jádra, nastrouhaný muškátový oříšek a ochutíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.