Telecí kližka s bylinkovou nádivkou

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme kuřecí fáš: omyté a osušené kuřecí maso ze stehen a prsou pokrájíme na malé kousky a dáme do mixéru. Přidáme ještě vejce, sůl, smetanu a 5 cl koňaku. Vše rozmixujeme na menší kousky,
  • 2
    přimícháme omyté a nadrobno pokrájené bylinky: bazalku, meduňku a zelenou petrželku. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a petržel. Zeleninu nakrájíme na tenké proužky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody a zeleninu povaříme asi 2-3 minuty. scedíme ji, v misce ji rozmačkáme vidličkou a přimícháme do fáše.
  • 3
    Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Snítky rozmarýnu, celeru a tymiánu omyjeme a svážeme nití. Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme, poté je nakrájíme na osminky.
  • 4
    Telecí omytou a osušenou kližku ostrým nožem rozřízneme tak, že z kližky utvoříme plát. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Potom po celém plátu rozetřeme fáš a plát masa stočíme do rolády. Pevně maso převážeme provázkem - utvoříme váleček.
  • 5
    V zapékací míse rozpálíme olej a maso z každé strany orestujeme dozlatova (přibližně 2-3 minuty z každé strany). K masu přidáme cibuli a společně ji restujeme s masem další 3-4 minuty. Přimícháme rajský protlak, červené víno, rajčata, svazek bylinek a vodu. Mísu zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 210°C. Maso pečeme přibližně 1.5 hodiny, během pečení maso otáčíme a poléváme výpekem.
  • 6
    Měkké maso vyjmeme, odstraníme provázek a nakrájíme na plátky.
  • 7
    Plátky masa na talířích přelijeme výpekem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.