Telecí kýta s hruškami a fíky

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
19 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na čtvrtky, mrkev, celer a rajčata oloupeme a pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Omyté maso osolíme, opepříme a opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme cibuli, česnek, mrkev a celer. Vše osmahneme. Okořeníme snítkou rozmarýnu, přilijeme 175 ml vína, přidáme rajčata a pod pokličkou pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 90 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.
  • 3
    Omyté hrušky nakrájíme na plátky, fíky nakrájíme na čtvrtky. Pečené maso zabalíme do fólie a necháme na teplém místě. Omáčku propasírujeme sítem, ochutíme šípkovou marmeládou a zahustíme Solamylem.
  • 4
    Očištěné houby opečeme na 2 lžících oleje. Přidáme ovoce, zalijeme zbylým vínem a krátce povaříme. Nakonec dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.